Ruiten van originele kwaliteit

Zelfde kwaliteit en veiligheid

Vragen uw bestuurders of klanten zich ook weleens af of de vervangen ruiten ‘origineel’ zijn? Dan mag u ze geruststellen: Carglass® plaatst precies dezelfde ruiten als de autoconstructeurs. Want er bestaan geen Audi-, Volkswagen- of Renault-ruiten. Ze worden allemaal gemaakt door glasfabrikanten zoals Asahi, Pilkington of Saint-Gobain. Het enige verschil tussen de originele ruit en degene die wij plaatsen? Het logo!

Identiek productieproces

Er rollen jaarlijks miljoenen voorruiten van de band. Een deel daarvan is bestemd voor de originele montage, een ander voor de vervangingsmarkt. De voorruiten voor honderden wagentypes en -modellen komen allemaal voort uit quasi identieke productielijnen. Met een onderscheid voor formaten en afwerkingen zoals getint of klaar, met zonneband of verwarming. Tijdens het zeefdrukproces van bijvoorbeeld Audi-ruiten, drukt de fabrikant de bekende ringen naast zijn eigen logo. Op het einde van de Audi-reeks plakt de productiemedewerker een stukje tape over de ringen. Dan begint de fabricatie van 'Audi-ruiten' voor Carglass®.

Uitstekende vakkennis

De grootste uitdaging voor de autoruitenspecialist? Duizenden modellen van voor-, zij- en achterruiten manipuleren en controleren, transporteren en stockeren, herstellen en vervangen. Carglass® klaart de klus als geen ander. Daarvoor bouwen we op: