Vervanging van ruiten met rijhulpsystemen (ADAS): waarom Carglass® de beste partner is voor de verzekeringswereld, de lease- en de vlootsector

De rijhulpsystemen, ook wel bekend als ADAS of Advanced Driver Assistance Systems (vb: lane assist, adaptive cruise control), raken steeds meer ingeburgerd. Bij 1 op 4 voorruitvervangingen moeten we op dit moment een herkalibratie uitvoeren. Bij Carglass® bent u in de juiste handen om de veiligheid van uw bestuurders te waarborgen en uw aansprakelijkheidsrisico’s maximaal te beperken.

Carglass®, uw herkalibratiespecialist

  • Pro-actieve diagnose voor de herstelling of vervanging
  • Herkalibratie volgens de richtlijnen van de constructeurs
  • Herkalibratiecertificaat bij teruggave van de wagen
  • U bent gerust dat uw bestuurders weer veilig de weg op kunnen
  • Maximale beperking van uw aansprakelijkheidsrisico

Herkalibratie: eens steeds belangrijkere expertise

Carglass® mag zich de meest ervaren herkalibratiespecialist op de vervangingsmarkt noemen. Vooral als het gaat over camera’s aan voorruiten lopen we voorop.

Bij 1 op 4 voorruitvervangingen moeten we op dit moment een herkalibratie uitvoeren.
Een stijging van zo’n 5% ten opzichte van 2019 en meer dan 10% ten opzichte van 2018.

Dat zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Omdat autoconstructeurs meer en meer rijhulpsystemen voorzien in de nieuwe automodellen. Maar ook door verstrenging van de veiligheidscriteria bij organisaties zoals EuroNCAP en de Europese wetgeving terzake.

Waarom herkalibratie zo belangrijk is?

Camera’s, sensoren, lidars, radars, … die niet perfect gekalibreerd zijn kunnen foute informatie doorgeven aan rijhulpsystemen. Dat ondermijnt hun werking en dus de veiligheid van inzittenden en andere weggebruikers.

Constructeurs formuleren dan ook gedetailleerde richtlijnen voor het herkalibreren. Het gaat echter over heel recente technologie waar nog geen duidelijk wettelijk kader voor bestaat. Bestuurders kunnen bovendien onmogelijk beoordelen of een herkalibratie nodig is en of die correct is uitgevoerd.

Carglass® zet daarom maximaal in op preventie, onder meer door de diagnose van rijhulpsystemen voor en na herstelling. Als professionele vakmensen stellen wij de veiligheid van onze klanten voorop

Beperken van uw aansprakelijkheidsrisico

Carglass® maakt zich sterk dat het de belofte van onze partners aan hun klanten waarmaakt: dat een erkende hersteller de auto na herstelling weer aflevert in dezelfde staat als voor de schade.

Door het strikt naleven van de instructies van de fabrikant beperken we maximaal de aansprakelijkheidsrisico’s, voor ons en voor onze partners.

Bij teruggave van de wagen leveren we een herkalibratiecertificaat af.  Bestuurders die geen herkalibratie willen laten uitvoeren, moeten een disclaimer ondertekenen dat zij afzien van de herkalibratie en zich bewust zijn van de risico’s.

Veilige herkalibratie volgens de voorschriften van de constructeurs

We willen de eerste multimerkhersteller zijn die alle camera’s, sensoren, radars, lidars, … herkalibreert volgens de voorschriften van de constructeur. Omdat de veiligheid van bestuurders, passagiers en andere weggebruikers bij ons centraal staat.

U kan als partner gerust zijn dat uw klanten en bestuurders die een beroep doen op Carglass®, na afloop weer veilig de baan op kunnen. Zowel na een ruitvervanging als na een carrosserieherstelling.

Meest recente technologie

Voor onze technische uitrusting zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Het materiaal dat we gebruiken voor herkalibraties is het neusje van de zalm op de markt. Hella Gutmann is onze standaard leverancier voor cameraherkalibratie aan de voorruit.

Onze keuze viel op Texa als het meest performant in toestellen, software, kalibratiesysteem en positioneringsborden voor Carglass® Carrosserie.

Deze partners vullen we aan met asTech voor herkalibraties van de meest recente modellen in realtime. En Flash ondersteunt ons bij het werken aan batterijen in elektrische auto’s.

Bekijk hieronder de opname van ons webinar "Ontdek de impact van ADAS op uw business".

Lees onze meest recente blogs over rijhulpsystemen: