Een hart voor milieu en maatschappij

Voorkeur voor herstellen

Carglass® zet maximaal in op duurzaam repareren. Ons motto: herstellen als het kan, vervangen als het moet. Want herstellen is gemiddeld vijf keer goedkoper dan vervangen en tien keer beter voor het milieu – dankzij de beperkte CO2-uitstoot. Zo houdt ú uw schadekosten onder controle en verkleinen wij onze ecologische impact.

Duurzame strategie, gebouwen en materialen

Carglass® doet er alles aan om zijn ecologische voetafdruk te beperken: achter ons logo schuilt een duurzame bedrijfsfilosofie met een grote maatschappelijke verantwoording naar klanten en medewerkers, partners en maatschappij. Zo werken we in al onze vestigingen en Service Centers met materialen en technieken die het milieu minimaal belasten. Bovendien zijn al onze gebouwen voorzien van moderne groene technologieën. Het Hasseltse Service Center werd zelfs uitgerust met roterende zonnepanelen (‘trackers’) die nóg meer rendement halen. Resultaat: 40 procent minder energieverbruik dan in een klassiek gebouw!

Groen wagenpark en milieubewuste medewerkers

Carglass® moedigt zijn medewerkers aan om klimaatbewust te leven en te werken. Zo stimuleren we onze bestuurders om te kiezen voor zuinige, milieuvriendelijke bedrijfsauto's – inclusief elektrische en hybride wagens. En we stellen in een vijftal van onze Service Centers oplaadpalen ter beschikking. Bovendien monitoren we voortdurend de voertuigen van de Mobiele Service, en houden we nauwgezet de CO2-uitstoot in het oog.