Impact van rijhulpsystemen op uw onderneming

Nieuwe technologieën veranderen de wereld én uw auto. Die ondergaat spannende en diepgaande veranderingen met de komst van geavanceerde rijhulpsystemen. Ontdek hun impact op uw auto én onderneming.

Wat zijn rijhulpsystemen?

Rijhulpsystemen of ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) zijn automatische functies die zorgen voor een veiligere rijervaring. Ze steunen op verschillende camera’s en sensoren die de omgeving van uw auto non-stop in de gaten houden. Maar hoe werken ze precies?

Hoe werken rijhulpsystemen?

De mogelijkheden van nieuwe rijhulpsystemen breiden uit in sneltempo. Enkele voorbeelden:

  • Wanneer u met de auto rijdt, steekt plots een voetganger de weg over – precies wanneer u even in de achteruitkijkspiegel blikt. U hebt die persoon dus niet gezien. Geen zorgen: uw voetgangersdetectiesysteem zag hem wél. Uw auto remt onmiddellijk af en voorkomt zo een drama.
  • Het verkeersbordherkenningssysteem herkent alle verkeersborden én volgt de snelheidsbeperkingen nauwkeurig op. Hebt u een zone 30-bord gemist? Geen probleem: de snelheidsregeling past automatisch uw snelheid aan.
  • Verschijnt er plots een object in de blinde hoek van uw auto? Dan krijgt u een waarschuwing van de blindehoekbewaking.
  • Komt u even buiten uw rijvak? Dan ontvangt u onmiddellijk een melding van de rijvakassistent.
  • De lichtenassistent schakelt uw grootlampen aan of uit. Hij past zelfs uw lichten aan het tegemoetkomend verkeer, de weginrichting én de omgeving aan.

Kortom: ADAS bieden een waaier aan nieuwe mogelijkheden.

Misschien komt er een dag waarop auto’s geen bestuurders of voorruiten meer hebben. Maar tot dan zorgt Carglass® graag voor uw veiligheid én die van uw medewerkers. Graag meer info? Maak een vrijblijvende afspraak.

Wat betekenen rijhulpsystemen voor uw onderneming?

Denk groots: beeld u eens de toekomst in. Waartoe leidt de ultieme combinatie van de geavanceerde rijhulpsystemen met het sterkste navigatiesysteem? De zelfrijdende auto. Stel u voor hoe die verandering de kernactiviteiten van verschillende sectoren omgooit. Is een autoverzekering nog nodig? Of wordt de constructeur verantwoordelijk bij een ongeluk? En wat zijn de gevolgen voor úw onderneming?

Maken uw medewerkers gebruik van een leasingauto met rijhulpsystemen? Dan is een professionele partner voor de herkalibraties van levensbelang. Want een wagen die slecht gekalibreerd is, is ronduit gevaarlijk. Zijn de sensoren en camera’s niet optimaal afgesteld? Dan werken de ADAS niet. Zorg er dus voor dat uw medewerkers zich veilig verplaatsen: doe een beroep op de expertise van Carglass®.

Wat betekenen rijhulpsystemen voor Carglass®?

De technologie achter de ADAS is uiterst complex. De rijhulpsystemen gebruiken fijngevoelige radars, lidars en camera’s. Die zitten op strategische plaatsen in de auto vanwaar ze alles en iedereen in de gaten houden. Wat als we een voorruit moeten vervangen?

De meeste autobouwers eisen dat we dan de rijhulpsystemen herkalibreren. En ze hebben gelijk: zo herstellen we de positie en de wijziging in hoek. Een delicate klus. Want de kleinste afwijking verstoort de werking van de ADAS. Daarom investeert Carglass® voortdurend in technologie en opleidingen. Zo blijven we up-to-date en voldoen we aan de richtlijnen van de constructeurs. Bovendien werken we samen met experts voor de ontwikkeling van aangepaste herkalibratietools. Kortom: bij Carglass® zijn u én uw medewerkers in veilige handen.

694A0709

Hoe ziet de toekomst van rijhulpsystemen eruit?

ADAS zijn de voorloper van volledig autonoom rijden (niveau 5). De fijngevoelige systemen vragen de grootste zorg en een uitstekende expertise. De herkalibraties die Carglass® uitvoert, hebben rechtstreeks gevolg op de verkeersveiligheid. En daar wringt de schoen: certificering en opleiding zijn een must. Daarom investeren we in de nieuwste technieken en zetten we in op bijscholing. Ons bedrijf is het eerste multimerk herstelnetwerk in België. Heeft een auto met ADAS een herstelling nodig? Dan voeren wij ook de herkalibratie uit – precies volgens de voorschriften van de constructeur.

 

Onze voorspelling? Een concurrentiewedloop naar veiligheid. Organisaties zoals Euro NCAP zullen zich toeleggen op crashtests. Experts zullen werk maken van een Europese wetgeving die fabrikanten verplicht om bepaalde systemen in hun nieuwe modellen te plaatsen. Acht op de tien auto’s hebben vandaag al een camera in hun voorruit.

Ga voor veilige leasewagens voor u én uw medewerkers. Autoschade? Vertrouw op de expertise mét herkalibratie van Carglass®.

19 mei 2021