Carglass® innoveert met nieuwe herkalibratietool en lijm

We vervingen de Hella Gutman-apparatuur, die specifiek bedoeld was voor de vervangingsmarkt, door het nieuwste kalibratiesysteem van Bosch.
herkalibratie_bosch

Herkalibratietool van Bosch in gebruik genomen

Het voordeel is dat dit systeem ook ontwikkeld is voor autobouwers en dus deel uitmaakt van de laatste technologie. Daardoor is deze kalibratietool altijd up-to-date. Dat is nodig met de opkomst van meer camera’s, sensoren, radars en lidars rond de autoruiten. We willen immers meteen na een vervanging, zelf op accurate wijze de herkalibraties kunnen uitvoeren. Zodat de klant geen tijd verliest.

Het nieuwe Bosch herkalibratiesysteem is universeel en computergestuurd. Geïntegreerde camera’s en geleide softwareroutines meten volledig digitaal de afstand tot het voertuig en de uitlijning tot de aandrijfas. Dit zorgt voor een snelle en nauwkeurige positionering van de opstelling voor het voertuig en verhoogt zo de efficiëntie en de kwaliteit van de herkalibratie. 

Het Bosch herkalibratiesysteem werkt in combinatie met krachtige diagnosesoftware en is geschikt voor alle merken. Daarmee investeert Belron® opnieuw aanzienlijk in technologie, gereedschap en opleidingen.

Innovatieve lijm maakt primer overbodig

In het tweede kwartaal van 2022 nemen we een nieuwe lijm in gebruik die is aangepast aan de nieuwe materialen in de autobouw. Hij vertoont een uitmuntende hechtingskwaliteit voor nog meer veiligheid. Bovendien maakt hij de grondlijm overbodig en dat is goed nieuws voor het milieu: hij zorgt voor minder afval en is biologisch afbreekbaar. De nieuwe lijm wordt exclusief geproduceerd voor Belron® en Carglass®.

pag5_buitenland

Nieuwe lijm: minder afval en biologisch afbreekbaar